AWAS! Anda Sedang Di PERHATIKAN..

Yan Hanis Laaa

My photo
Hye All Readers... Assalammualaikum... Saya Baru Berjinak-jinak dalam dunia blogger..setiap cetusan kata lahir dari hati melalui pengalaman diri sendiri serta orang d sekeliling...maafkan saya jika anda sebagai readers terasa..terima kasih kerana sudi singgah di blog saya dan saya harap anda dapat menjadi followers saya and i'll hit u back guys..once again thanx keep in touch (:

Sayang-Sayang Saya♥

Monday, February 28, 2011

Bukan Senang Nak SENANG,Bukan Susah Nk SUSAH (:

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



"Di sebalik KESULITAN 



ada KEMUDAHAN"
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.








Talipon Kami..kringg..kringg!



Woott...woott..
Hye!!...dh tidoQ ka blom??
Kami time-time cenni tak buleh nk lena so apa lg update blog laa..(:
Kali ni kami nk cter pasai nset kami plak bley dak *cer citer..cer cter :p
Kami ada dua nset SONY ERICSSON n NOKIA utk dua number MAXIS dan CELCOM *standard ark n,kn!
Tp kn kami lebey selesa guna nset kesayangan kami tu SONY ERICSSON K 600i + number celcom!

SONY ERICSSON K600i

Nset SONY ni dh dekat 2 thn dh kami guna,lempaQ,punggai,ketuk kt dinding toksah nk habaQ laa kn..kira tahan lasak laaa...*padan laaa utk msj n col je pn kn...
Nset nokia plak kami xbrp bkenan sgt,sb jenis tahan beteri tp body xtahan cpt lingkup n xbuleh nk lempaQ merata,dok kena belai jaga bg elok haaaa..*kami gna nokia pn sb dpt nset free dr XPAX..

Nokia C3

NSET FREE??
Ya nset free,kami join contest XPAX WOW kt FB taun lpas..senang je cma tukaQ profile pic n depa pilih secara random dlm seminngu da 2 pemenang!hahahaha..rezeki kami cek oii...Nokia c3 pn jd laaa kn,kurang2 ada wireless memandangkan lptop kami pn xon lama dh d sebabkan xdak charger oleh itu,rezeki la dpt nset ni..*tacing ):

Bukti Kami MENANG...hahahaha..PULUN!






GambaQ Tuah! :p




Hahahahhaa...sebenaQnya xdak benda nk cter sgt pn..alang-alang xtdoQ g,cter p laa kt hmpa-hmpa kn..kot ada org yg boring-boring bley la bca..kami taw blog kami xsemenarik blog depa depa yg hebat n ramai FOLLOWERS...
Setakat laa ni,kami BERSYUKUR la sesgt sb ada gak yg sudi nk jenguk blog kami yg xsebrapa ni n menjadi FOLLOWERS kami..makaseh naaa (:






p/s : Antara SONY ERICSSON n NOKIA..Kami lebih selesa pkai SONY ok..dh sebati dlm jiwa..oooyeeaah!!





Sunday, February 27, 2011

PTPTIPU...!!!




Woott..woott...
Assalammualaikum hye..hye..hye..
Apa habaQ semua??sehat kaa??dh mkn?? *alhamdulilah...


Hmpa hmpa,hmpa pnah dak pinjam duit PTPTIPU (PTPTN)..*hahahaa
Surat depa antaQ dh,nahaaaiii
 pinjam RM 15,000
nk kna bayaQ  RM 17,939.51
depa pnya servis pentadbiran RM 2939.51
toodddiaaaa!!!

Tu baru wat DIPLOMA,kalo DEGREE kaaa,mau kawen lambat la kalo gutu..*hak kaum lelaki laa..hahaha
Nk wat gena kn,dh pndai pinjam,kena la pandai bayaQ dok..kalo dak t nama kena blacklist tak buleh laaa nk p LUAQ NEGARA...

Duniaaa..dunia...kalau tak dak duit jgn nk sembang laaa...
KALAU lah duit tu seperti DAUN maen petik kat pokok jela kan *amboi!




.:: Lunch nasi putih+ayam goreng+kicap+sambal belacan(cabai Melaka)...perrggghhhh!!puas...(: ::.














Saturday, February 26, 2011

(:



.
.
.
.
.
.
.
.
.
.





.
.
.
.
.
.
.
.
.





.
.
.
.
.
.
.
.
.
.





.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.





.
.
.
.
.
.
.
.
.
.











SENYUM..SENYUM..SENYUM..
Tak Perlu Kata Apa-Apa...
____SENYUM____






Friday, February 25, 2011

(: Terima Kasih


Woott..woott..
Hye assalammualaikum!
Pakat tidoQ abeh dh kaa..
Kami xtidoQ lagii..*huhuhu =.=”
Dlm dok online FESBUK td kn ada la sorang frend kami mai teguQ..*mknanya depa dh paham laa kami ni cenna..
Sembang pnya sembang dlm chat,rupanya kawan kami ni ada masalah..
So,kami yg tak berapa nk pandai bg  nasihat ni pn nasihat laa apa yg patut..
Tak sangka la plak nasihat kami dia p publish kt status malu cek! >.<”
Apa-apa pn..”APA YG TERJADI BIARLAH TERJADI..KALAU SESUATU BENDA TU DH LEPAS TAKKAN KITA NK LIGAN DAN DPTKAN SEMULA SEDANGKAN BENDA TU BKN UTK KITA”
Btw tQ to HAFIZ TAHIR sb menerima kaa-kata semangat dr kami...*hahahahaa
bersabarlah menempuh ari-ari yg mendatang..ALLAH sentiasa menguji kita (:






ada lg,ada lg..kwn kami yg lg sorang plak ni pn bru nk berbaek..kami suka berkawan gan dia even kami taw dia tua dr kami,tp syiok oo kwn gan dia..sb bley wat melawak *ada setengah tu cpt tacing..kami pn rimas kalao org kuat tacing kan..haaaa td dia mai ngadu sakit gg..kami bkn dok reti bg nasihat bab-bab ni..menakutkan dia lg ada laa..hahahaha...
kesian
*takpa sok p jumpa doktot naa,jgn nk cri akai kata klinik tutup bagai *alasan jew semua tu..haiyaaabley tara tu dik wan..:p
mintak maafla kekadang kami ni ckp men lpas je..padahai xdak niat nk buli hmpa pn naa...*melawak kasaQ org kata








*biaQ laa kat kami nk PULUN cerita,kalau hampa-hampa kt luaQ sana nk kwn gan kami maila..toksah dok malu sgt laa naa..mai teguQ dlu bru taw kami cenna..huhuhu (:




Thursday, February 24, 2011

Kami HABAQ SEKALI Jaa Naaa!! (Take NOTE)



Woott..woottt...
Untuk Pengetahuan hampa la kan,kami ni TAK SOMBONG ok..kami suka je BERKAWAN dgn SEMUA ORANG..kekadang depa kata kami SOMBONG sebab kami TAK TEGUQ depa..sebenaQnya kami ni JENIS

“KALAU ORANG TAK TEGUQ KAMI maka KAMI PUN TAK TEGUQ LA DEPA”
Bukan apa kalau kami tersalah teguQ  (ramah terlebey) kita tak taw MOOD seseorang tu cenna kan..
Bg kami,kalau hmpa teguQ kami,kami akan jd ramah secara tiba-tiba serta melayan KERENAH hampa..kami suka kalau hampa SENANG berkawan dgn kami..

TAPI

Sekali orang buat “taik” sorry to say..boleh blah naaa..
Kami benci HIPOKRIT,konon depan kami tunjuk baek padahal kt belakang MULUT serupa LALAT HURUNG TAIK...


*naaahhhaaaiii CENGEY eh..bkn apa sesetengah org yg tak kenai kami depa tak taw,pastu suka-suka je nk NILAI kami sedangkan kenai pn dak!kami sedih laa sedih sgt-sgt ada manusia jenis ni..**paham kan??
That’s all.TERIMA KASIH kerana sudi luangkan masa membaca.. (:

.::TAK KENAL MAKA TAK CINTA::.


Ok,MISI FEBRUARI DONE Bebeh!

Woot..woot..
Hyeee!!
Lama gak noo kami xupdate blog ni,sebbek sawang xdan nek..hahaha
Misi utk FEBRUARI yg kami excited sgt sblom masuk bln FEBRUARI dah pn selesai...alhamdulilah!
Tapi..tapi...semua misi yg dh settle tu dua masih xdak jawapan lg taw..*alamak!
Takpa sabaQ n berdoa banyak-banyak,mudah-mudahan rezeki menyebelahi kami..amin!
Ish dok cerita pasai misi-misi taw ka padia misi kami utk bln FEBRUARI tuh..*apaaa daaa!
Antara misi-misi nya adalah *jeng..jeng..jeng :


1 – interview SPA Jawatan Tukang Masak N17 TUNGGU RESULT

2 – apply UPU (DEGREE) TUNGGU RESULT

3 – my BIRTHDAY DONE

4 – mini REUNIONDONE

5 – jumpa my bittersweetsour DONE

Tudiaaa..tudiaa.tudiaaa...hak no 1 and no 2,harap-harap salah satu ada rezeki..tak larat nk pikiaQ dh dok umh saja laaa...ha.ha.ha..






p/s :alhamdulilah,hari ni hujan turun dengan lebatnya setelah lama tidak membasahi loQstaQ,sawahpadi yg dahaga kini mendapat air secukupnya..rezekiii..syukur alhamdulilah...lalu kami pn dpt la tidoQ nyenyak d waktu petang..ish..ish..ish!!








Tuesday, February 22, 2011

HooYEahh!!♥

F.R.I.E.N.D.S



Fight for you.

Respect you.

Involve you.

Encourage you.

Need you.

Deserve you.

Save you.










Ketuk-Ketuk bersama chef dot.dot.dot (:





Woot..woot...hyee..hye..hyeee..
Assalammualaikum!
Td lunch nk mkn nasi berasa nk masak something sb mmg nk masak lama dh..
So try la buat oleh sb bahan-bahan dh ada...kami buat jeee*jeng..jeng..jeng..!!
Petang ni nk berkongsi satu resepi gan u all..*huhuu
Makanan ni ramai kot org yg suka makan terutama org nogori..*ahaks!
MASAK LOMAK CILI PADI....Panaaasssssssss...Pedasssssssssss!!



·         * ikan 5 ekor (atau ayam daging,ketam,udang, sotong)
·         * cili api 20 ulas, ditumbuk atau diblend (boleh tambah atau kurangkan mengikut tahap kepedasan)
·         * bawang putih 2 ulas, dihiris
·         * bawang merah 4 biji, dihiris
·         * halia 2 inci, dihiris
·         * serai 1 batang, diketuk
·         * asam keping 1 keping
·         * kunyit, garam
·         santan (dari 1 biji kelapa
*belimbing buluh kalau ada
*kentang 2 biji, dibelah empat atau lapan



Cara-caranya :
1.   Masukkan semua bahan * ke dalam periuk. Tambah sedikit air dan renihkan dengan api kecil sehingga semua bahan mesra dan air ayam keluar (atau daging empuk).
2.   Setelah air ayam agak kering, masukkan santan dan kacau sekali-sekala (untuk memastikan santan tidak pecah minyak dan beruwap melimpah keluar) di atas api sederhana.
3.   Akhir sekali, masukkan kentang. Tambah garam jika perlu. Tutup api bila kentang telah empuk.


Ni la hasil ayaQ tgn kami..hahaha..rasa dia boleh tahan sb bwu 2x try masak..pedas dia toksah habaQ laaa berderau pecah peluh kalau mkn..




nmpak dak ikan+ubi kentang+belimbing buluh dok berenang!
belimbin buluh diletak sb nk bg ada rasa masam-masam! (:




Lgpn kami kena bnyk g memasak,yala nk masak utk bakal suami n mak mentua t cenna kn kalo xtaw masak...masa yg ada ni nk gunakan sebaiknnya bg semua org dlm umh ni mkn n komen..hahahahaha..


p/s : rindu nk pkai bju chef masuk dapur masak-masak gan kengkawan!..pastu teringin nk buat rancangan masakan buleh dakkkkkkk...nak..nak.nakkk!!ouhhhhhhhh
*btw selamat mencuba ya kawan-kawan :)







Monday, February 21, 2011

TRAGEDI 5 Februari 2011 >.<'

Woot..wott..
Assalammualaikum..hyeee all..*keep smiling (:
Ok petang ni nk mengUPDATE cerita 5 February 20011..*ouch!benda pewwwwww EWWW!!
Cerita nyer begini,pada 5 February yg lepas ada laaa mini reunion ex convent batch 2002-2006..haaaa..GANG KAMI la tu..hahaa..
Pada mulanya,aku tak plan pn nk p coz cm xberminat gitu *tak kuasa betoy...!
Then masa Chinese new year arituh,one of my BFF farahin text me kt msj ajk g mini reunion tuh!alaaa,aku was2 jugak ar nk bg jwapan..hahaa *last2 aku swoh dia setting ar gan BFF yg laen pastu bwu habaQ kt aku...*xdak niat pn nk jd mem..hahaha
Bncang punya bincang dh cukup forum 5 org..as usual laa,kbtulan aritu moto xdak so aku n frahin ni tumpang la tQah dan pada masa y sama dalila pn join skali..hahahhaaa..manakala yana n mirah g naekk moto coz arah yg bertentangan mksudsya kami di ALOQ STAQ SELATAN depa d ALOQ STAQ UTARA..toddiiaaa...*dh biasa (:
Sesampai nya kami di tmpat yg d janjikan iatu di PIZZA HUT LIMBONG KAPAL *hak kt pekan uh..
Pastu kami berLIMA bertemu aku,tQah,farahin,yana n mirah (GANG KAMI)..dalila  terus g jmpa teman2  laen yg p masa tu!
Yg kami berLIMA membuat perbincangan kumpulan dluw..al-maklum laaa,pantang jumpa..hahahaha..
Mkn punya mkn smpai sengkak tak taw nk habaQ,gossip itu ini...masa utk bersurai!...dlm pkul 4ptg
Ni ada la sikit gambaQ utk tatapan u all readers (:





Dh lpas join mini reunion tu,kami meneruskan perjalanan kami menyinggah ke CITY PLAZA..tempat 1st kami terjah dlm tu opkos laa KARAOKE..hahahaa..*slalu dok terjah bowling lane,aritu saja jew nk masuk karaoke jamban tu!nyanyi xsampai 10 lagu pn..men banyak...
Sampai hak malu-malu nk nyanyi awai-awai tu last-last mntak tmbah  satu lagu lagi..*lagu DANGDUT cek oiii...hahahahahahah “dalila ooo dalila,lawak la ang”







Pkul 6ptg plak melepak ke tesco,saja p bg HAUS TAPAK KASUT..*huhuhu..
Letey bjln lepak foodcourt bncang nk g kuale PERELIS pulok then dalila n frahin xjoin coz depa kena blik *its ok nk wat gena kn...xbley haling...
Lepas anto depa blik,kami berempat menuju ke KUALA PERLIS tudiiaaa...dlm koy 8.30mlm gak ar smpai sana,mula-mula singgah medan nk mkn tp punya la ramai manusia order blom tentu dpt siap dlm masa sejam *bayangkanla..pasaipa yg ramai pn tak tau heran sungguh!*hahhaaa
Last-last decide mkn LOCKCHIN tepi pntai jee..tp sebelum tu,minyak keta dh nk beh cek oii,risau gak arrr takut-takut mnyak abeh,masing-masing terhegeh-hegeh tnya org kt citu mna kdai minyak..*hahahahaaha PELIK-PELIK
Akhirnya selepas kekenyangan kami bertolak balik ke LOQSTAQ..alhamdulilah sampai umah dgn selamatnya..koy12a.m jugak laaaaa....







p/s :kalo nk taw,kami kalau kuaQ tak suka merancang awai-awai sb dok taw dh takkan menjadi,tp sekali satu org ckp nk g mana-mana p teruih..hahahaa.itulah KAMI....