AWAS! Anda Sedang Di PERHATIKAN..

Yan Hanis Laaa

My photo
Hye All Readers... Assalammualaikum... Saya Baru Berjinak-jinak dalam dunia blogger..setiap cetusan kata lahir dari hati melalui pengalaman diri sendiri serta orang d sekeliling...maafkan saya jika anda sebagai readers terasa..terima kasih kerana sudi singgah di blog saya dan saya harap anda dapat menjadi followers saya and i'll hit u back guys..once again thanx keep in touch (:

Sayang-Sayang Saya♥

Monday, January 31, 2011

Oh FEBRUARY! I Fall in LOVE with YOU!



Tak SABAQ dhhhhhh....
Menanti utk menyambut kedatangan FEBRUARI..oyeahhh!!
Kenapakah???..kah.kah.kah..!
Sebenarnya banyak benda aku nk buat dlm bulan FEBRUARI..
Apakah??..hohoho..
Ada la kan,aku harapkan bln FEBRUARI merupakan bulan yg memberi seribu makna dlm hidup aku!jyeaahh…
Come To Me Oh FEBRUARY!!...
Bla..bla..blaaa…..
Antara aktiviti or tentative program utk bln FEBRUARI akan d update dr masa ke semasa..terima kasih!ahahahaa
Karut sungguh!
Ya ALLAH,kau permudahkanlah segala urusan hambaMU ini…
Amin…
Aku mengharapkan yg terbaik bakal terjadi pd bulan FEBRUARI…
Tak Mau Jadi seperti “Pungguk Rindukan Bulan”….
Yeay!hope everything change!
Oh FEBRUARY I in LOVE with YOU!











Gatai Tangan!





See!.....
Apa dh jd gan blog aku!
Tp cm CANTIK jerk *perasan sat!
Btw aku mmg xreti nk create sesuatu yg sempurna..
Asalkan nmpak kemas walaupun crowded!
Huh!
agak puas ati..sok jd cm len pulok!



Sunday, January 30, 2011

Persahabatan ft. Cinta ?




Mampukah anda membayangkan Persahabatan tanpa Cinta?
Persahabatan dan Cinta adalah teman terbaik kerana dimana ada Cinta, Persahabatan selalu berada disampingnya. Dan dimana Persahabatan berada, Cinta selalu tersenyum ceria dan tidak pernah meninggalkan Persahabatan.Pada suatu hari, Persahabatan mula berpikir bahwa Cinta telah membuat dirinya tidak mendapat perhatian lagi karena Persahabatan menganggap Cinta lebih menarik daripada dirinya.
?Hhem mm mm? Seandainya tidak ada Cinta, mungkin aku akan menjadi lebih terkenal, dan lebih banyak orang memberi perhatian kepadaku.? pikir si Persahabatan. Sejak hari itu, Persahabatan memusuhi Cinta. Ketika Cinta bermain bersama Persahabatan seperti selalu, Persahabatan akan menjauhi Cinta. Apabila Cinta bertanya kenapa Persahabatan menjauhi dirinya, Persahabatan hanya memalingkan wajahnya dan beredar pergi meninggalkan Cinta.
Kesedihan pun menghampiri Cinta dan Cinta tidak sanggup menahan air matanya dan menangis. Kesedihan hanya dapat termangu memandang Cinta yang kehilangan teman baiknya. Beberapa hari tanpa Cinta, Persahabatan mulai bergaul rapat dengan Kecewa, Putus asa, Kemarahan dan Kebencian.
Persahabatan mulai kehilangan sifat manisnya dan orang-orang mulai tidak menyukai Persahabatan. Persahabatan mulai dijauhi dan tidak lagi disukai.Walaupun Persahabatan cantik, tetapi sifatnya mulai memuakkan.Persahabatan menyadari bahwa dirinya tidak lagi disukai lantaran banyak orang yang menjauhinya. Persahabatan mulai menyesali keadaannya, dan saat itulah Kesedihan melihat Persahabatan, dan menyampaikan kepada Cinta bahwa Persahabatan sedang dalam kedukaan.
Dengan segera Cinta berlari dan menghampiri Persahabatan. Saat Persahabatan melihat Cinta menghampiri dirinya, dengan air mata yang berlinang Persahabatan pun meluapkan seribu penyesalannya meninggalkan Cinta.
Dipendekkan cerita, Persahabatan dan Cinta kembali menjadi teman baik. Persahabatan kembali kepada pribadi yang menyenangkan dan Cinta pun kembali tersenyum ceria. Semua orang melihat kembali kedua teman baik itu sebagai berkat dan anugerah dalam kehidupan.
Moral:
Mampukah Persahabatan tanpa Cinta?
Mampukah Cinta tanpa Persahabatan?









Melingkup!







semak kepala wehhhhhhh...
rosak..rosak..rosak!!
apa dh jadi gan layout blog ni..
hahahhaaa...
gatai tangan sgt!
ambik kau!









Friday, January 28, 2011

J to the I to the K to the A = JIKA!

Jika - Ari Lasso && Melly Goeslow

*


jika teringat tentang dikau

jauh di mata dekat di hati
sempat terpikir tuk kembali
walau beda akan kujalani
tak ada niat untuk selamanya pergi



jika teringat tentang dikau

jauh di mata dekat di hati

apakah sama yang kurasa
ingin jumpa walau ada segan
tak ada niat untuk berpisah denganmu



* jika memang masih bisa mulutku berbicara

  satu kata yang ingin terucap

  kan kudengar caci dan puji dirimu padaku
  kita masih muda dalam mencari keputusan
  maafkan daku ingin kembali
  seumpama ada jalan untuk kembali



jika teringat tentang dikau

jauh di mata dekat di hati

tak ada niat untuk selamanya pergi



jika teringat tentang dikau

jauh di mata dekat di hati

tak ada niat untuk berpisah denganmu



repeat *



















Seronok-Ronok!







woott..woott...
tak mau cerita banyak..bg hmpa tgk gmbaQ suda!
tak idea nk melalut!
harap maaf....!!








syiok tgk org..haha..(:








jadi dahh..







padanla gan org..haluihh!










gilak!bangla






malu-malu sebab org ghamai!










sembang muhong+gosip!









patung!







serendah-rendah menara,rendah lg dia..hahaha








xlarat bejalan dh!letey










bab menerai kena kt ang!..heQan sunguh..tak dak arah







nk blik dh,depa escort aku!:)






p/s : bosan dok umah,sekali-sekala kuaQ berempat..
pas letey jln koy11 lepak kdai mkn,pekena keuteow th'ng plak..diet paa..MELINGKUP!hahahah








Monday, January 24, 2011

oh encik suami,teruk benor!



Seorang isteri merajuk kepada suaminya kerana tidak membelikan kereta sebagai hadiah harijadinya. Tetapi suaminya membelikan cincin berlian yang luar biasa indahnya. Kawan-kawan suaminya merasa hairan dengan pilihan tersebut.


Salah seorang rakan lelaki tersebut bertanya, "Mengapa kamu membelikan isteri mu cincin berlian, bukannya kereta?"



Lelaki tersebut tersenyum dan berkata, "Susah mencari kereta palsu."

















Nak JERIT!!!




Saya rasa nak JERIT kuat-kuat bg awak dgr...
taw nk jerit apa??

saya RINDUUUUUU awak!

...................titik................


buleh tara tu?















Friday, January 21, 2011

Life!





"All life is an experiment. The more experiments you make the better"









My FAMILY (:

 


Jari jemari masih ligat menekan setiap huruf di KEYBORD..ouh jam dh koy 1.07pg dh..aku masih tak dapat nk pejamkan mata..ermm..tetiba rasa cam ada sesuatu nk dikongsikan..*tp apa erk??


Buleh x,kalo aku nk cter pasal..pasal..ermmmmmm...hah “MY FAMILY”...*huh
Firstly,aku ni bukanla lahir drp keluarga berada tp sedang-sedang je..ok..aku ada 4 orang adek beradek  dua perempuan dan dua lelaki *sepasang!btw aku sepatutnya ada 5beradek tp adek aku yg ke-3 meninggal masa dia baby lg..al-fatihah..

Ehem..ayah aku seorang pesara sekarang jd surarumah sepenuh masa.. *mana tak nya,abahla yg memasak,abahla yg p market..abahla yg g anto adek ke sekolah..huhu..lgpn abah baru je bersara tak sampai setahun..

my superHERO!

Mama plak still kerja..awal-awal pg lg dh kuar..tghari kadang-kadang blik umh mkn..kalau tak balik ptg plak bwu jmpa..mama yg dok urus aku ya study,aku relax jew..borang upu masa nk wat dip mama buat..ntah kebanyakan mama yg decide sb aku tak reti nk buat keputusan..memang teruk kn aku *ya!mama memang sibuk tp mama tetap ada masa utk kami!
my IDOL
 

Hah!sebebnarnya aku ada kakak sorang..tua 2thn dr aku,tp kecik dr aku*hahaha..dia dok study  kt UUM..dia ni bnyk ckp skit tu bermakna aku ni pendiam!kekadang xdak dia rasa bosan hidup aku coz xde org nk bwak aku kuar..dia tempat aku pau duit,buli dan dot..dot..dot..dr kecik g mmg apa yg dia ada aku kna ada,kekadang dh mcm twin..kalau dia dh kawen t,aku yg bosan sb xde org yg aku nk buli..ahahhaa

my GIRLFRIEND

Bawah aku,adek aku paan*bajet muka cm kamal adli..bluerk!dia bwu jer lpas SPM..style xreti dok umh..kalo xkuaq dating,dia psing loqstaq,beh minyak blik laa..siang mlm kuaq..biasala lelaki jenis tu dh kot!mulut kalahkan pmpuan..potpetpotpet..lani kurang ckit sb dia dok wat part-time kt MCD*ok la kn dr aku yg xkoje..hahaha

My Hero

Lastly,adek aku yg bongsu ni xbeh skolah g bwu dok form 2..*tedia ada adek kecik g oo aku..hahah..cuba perhati mata elok-elok..dia ni montel  besa ar kuat mkn,kalau masak pe semua sumbat kt dia..dia pn mkn..janji dia kenyang..*hahahha..tp kalau buat kerja sekolah,toksah kata pe,selagi org xkejan..selagi tu dia pn xgerak..*kalahkan org beh sekolah..

My Boyfie




my ALL





p/s : I LOVE my FAMILY!!Family FIRST..








Thursday, January 20, 2011

Rajin Tak Kena TEMPAT..hahaha





Awang talipon cikgu dia, nak bertanyakan sesuatu..


Awang : Helo cikgu,esok pukul berapa perpustakaan bukak?
Cikgu : pukul 9 pagi..

Awang : cikgu boleh awal sikit tak??dalam pukul 7 pagi..

Cikgu : rajinnya kamu...kenapa nak bukak awal??

Awang : saya kena kunci dalam perpustakaan........








Ini Aku Bukan Kau!


woot..woot..pejam celik,pejam celik *mata dok kelikpok-kelikpok..sat jew dh mmasuk pertengahan bulan JANUARI..ouh cepatnya masa berlalu..sepanjang 20 HARI+JAM+MINIT+SAAT  yg dilalui mesti bnyak benda yg dh bley buat kan..*hahahaa...
tedia aku dok relax tak sedaQ diri g..*oit behan ang  p cari kije laaa...tunggu sat...blaa..blaa...blaa...
ehem..*test-test..
sebenaQnya aku bkn xmau cri kije..dh bnyk kot INTERVIEW aku ATTEND *hahaha
semuanya BULEH blaka,tapi....PINTU HATI aku masih TAK TERBUKA nk kerja*pelik kan...
mungkin ada HIKMAH kot..aku pn kalau bley xmaula nk TERPERAP kt umh ni,nk jugak berasa GAJI hasil TITIK PELUH sendiri..huh! apakan DAYA...ntahlaaa...
insyaallah,aku akn cuba MEMAKSA diri aku utk keluar mencari REZEKI...*bak kata pepatah “KAIS PG MKN PG,KAIS PTG MKN PTG”...
umuQ pn bkn dok tunggu kita makin meningkat dh bkn dok koi muda..*tak mungkin..alamak!
dok MELALUT kemas,kerja xjugak..*sabaQ sat naa..nk p dhla ni...huhuhu...
kepada yg RISAUKAN aku sb tak kerja,JGN RISAU-RISAU lg naa..aku akn cuba SELESAIKAN semampu yg mungkin...*pirraaah...insyaallah...moga-moga..AMIN.!!
wehhhhh!!jari lenguh dh nk taip..msti mulut hmpa-hmpa lenguh gak kn nk baca*mata terkebil-kebil
tak pa,tak bnyak dh aku nk taip ni...last but no least *hahaha padan muka hmpa kena baca n xbley behenti  g...


ok,ok,last but not least TERIMA KASIH laaa sebab sudi baca..aku SEMBANG MUHONG tp ada cerita di sebalik ke muhongan ini...


p/s : LOVE,PEACE and HARMONY...(:






 

F.R.I.E.N.D.S :)





"A REAL FRIEND is one who walks in when the rest of the world walks out." 
"A friend is ONE WHO WALKS IN WHEN OTHERS WALK OUT"...