AWAS! Anda Sedang Di PERHATIKAN..

Yan Hanis Laaa

My photo
Hye All Readers... Assalammualaikum... Saya Baru Berjinak-jinak dalam dunia blogger..setiap cetusan kata lahir dari hati melalui pengalaman diri sendiri serta orang d sekeliling...maafkan saya jika anda sebagai readers terasa..terima kasih kerana sudi singgah di blog saya dan saya harap anda dapat menjadi followers saya and i'll hit u back guys..once again thanx keep in touch (:

Sayang-Sayang Saya♥

Tuesday, November 29, 2011

I LOVE YOU...:)

Assalammualaikum n Selamat Pagi Hampa,Hampa Semua...
fuaaaannnggggg...fuhhh...semak kot sarang tikuih cek niii...

Wahhhhh..time-time cenggini kami xtdoQ lg..
ang xkije ka esk behan oiii..???
uikkkkssss..
utk pengetahuan hmpa semua,kami tgh cuti kot..
lani dok ada kt lQstaQ cek oi..
dpt cuti seminggu..kampui cuti raya haji ritu xblik..

hah!btw d kesempatan ni kmi nk wat beberapa ucapan laa..
SILA BACA BG BETOY naaa (sebbek lidah cek xtergeliat g..loghat KEDAH dok phiau lg ni haa)
firstly,kami nk ckp SELAMAT MENYAMBUT AWAL MUHARAM 1433H..Syukur Kpd ALLAH SWT sb Masih panjangkan umr kita smpai saat ni..amin

secondly..KAMI NK WISH"SELAMAT BERTUNANG Kt KAK LONG kami..dh jd tunangan owg dh 
kemarin 27112011..alhamdulilah..





lastly,harap hmpa semua yg bca blog ni,doakan semoga hubungan kami n bf kami bahagia hingga ke jinjang pelamin *nk jd cm kak long gak...nk2 kawen plss !!..





ok,i've no idea right now.got to go.hope u all epy n sentiasa sihat d samping family n owg sekeliling..











with love nabehan hanis

Tuesday, September 27, 2011

Hye "KORANG"

assalammualaikum...


wah lama giler kot xupdate sarang tikuih ni..
ok entry kali ni HYE "KORANG"..
p/s : wah kelas kau nab (lidah pn dh berbelit sejak stay kt MELAKE kn)
HAHAHAHA...
sorry lama xintai blog ni haa maklum jela,dh bekerja ni kn..nk on9 pn xdan..cc pn jauh..


KERJA??
so far,so good meyh..p kije,lik kije then tidow..
kije kami kn ada 4shift
1- 6.30pg-1.30ptg
2- 8.00pg - 3.00ptg
3- 11.00pg - 6.00ptg
4- 1.30ptg - 8.30mlm
HAH..!xletey sgt pn,relax suda..tp tula cuti jew xsama..org len cuti kmi kije..
tp kn,tp kn kije ni 
xsusah cm study taw..HAHA..
watever..
satgi kmi sambung update lg naa..nk amk msa nk refresh otak..
maklum jela,lama xmerapu sb idea dh beku..

pls count on me like 1 2 3 and i'll be there..


love.peace.harmony yaw (:

Monkey Love Tumblr gif

Thursday, April 14, 2011

18 APRIL 2011 (:

Wooott..Woottt...
Assalammualaikum...
Maafla lama xmengUPDATE blog ni haaa...
agak sibuk..sibuk apa nya HARI-HARI NAMPAK ON9 FB...hahaha ops! kantoi
FB sign in n sign out jew,blog nk kna karang..MALAS xmau ngaku kn.kn..!
btw,sejak minggu lpas g kami busy urus hal ni laaa..
KERJA..
yela,ke hulu-hilir wat itu ni lg xsettle kn...
yes,surat lapor diri pn baru jew smpai kemarin..
18042011 ari ISNIN nk kna p lapor diri kt __________ dh...
jeng..jeng..jeng kt mna agaknya kn!
mengemas pn xbeh g smbil2 tu ambk masa ckit conteng-conteng blog..
hahahaHAHHAhhhaha...
 nk smbung buat kije blik,ok bye...


Kena Posting kt NEGERI MELAKA
*xjelas la pulok gambaQ ni..:p

*YA ALLAH,YA TUHANKU semoga perjalanan kami sekeluarga selamat sampai ke destinasi dan permudahkanlah segala urusan kami..amin YA RABBAL-ALAMIN...



Saturday, April 9, 2011

Sabor Jer Laa..!~~

woot..woot..
asslammualaikum..
arini mood ok-ok jew..
menghitung waktu detik demi detik..
ouh..pantasnya masa berlalu...
sabor jela..
bkn tu nk nk d ceritakan..
tp kami nk bercerita pasai CINTA buleh dak?
kiter BERCINTA utk apa erk??
kerana CINTA ka..
kerana SAYANG ka..
kerana NAK MENUNJUK-NUNJUK ka..
JAWAPAN terletak d tgn masing-masing la kn..!
yg SI LELAKI dgn jwapan tersendiri..
SI WANITA tentu-tentulah punyai jwapan sendiri jugak..
aiyo..
orang tua-tua pn ada ckp BERCINTA TAK SEMESTINYA MEMILIKI...
contohnya..hmpa bercintalah bagai nk rak berpulu-puluh taun pn..
tp KALAU dah TAK DAK JODOH,TAK DAK Laa...
so,jgn salahkan takdir..
kehidupan ni dh tertulis..
kita sbg MANUSIA hnya MAMPU MERANCANG..
ALLAH yg MENENTUKAN...
wallahualam..
p/s :countdown..next week,my new life will begin..wish me luck..insyaallah..YA ALLAH,YA Tuhanku..permudahkanlah segala urusanku..amin
ok,bye!


Monday, April 4, 2011

Charger..Charge..Charg..Char..Cha..Ch..C..!! (:

Assalammualaikum dan selamat petang..
Woottt...woott...
hye gegurls n boboys sekalian...
semoga epy n ceria-ceria slalu....
sejak-sejak post ENTRY SHHHhhh,teruih diam n malas plak nk mengupdate blog  nyer yer...haha..
okeyh-okeyh..tanpa mmbuang masa yuk kita mulakan ENTRY bru..
utk pengetahuan semua..’’ada ka org nk membaca ni haaa??”..biorr jela..
baik lah...skrng kami dh mula mengONLINE kn diri dgn LAPPY kesayangan semula..aumm..aumm..
yess,abah dh bg wet bli CHARGER baru selepas 6bln lptop ni berdebu dlm almari..oyeah!!..
syiok..syiok..tp nk gna pn takut-takut laa..mna taknya takut meletup lg..hahahaa mntak smpang laa..harap-harap xjd dh..ni charger yg ke-3 kot..hahaha..


ni yg lama..nmpak dak boh "tape" wayar terkeluaq abeh..(:


yes,ni yg terbaru..harap-harap pnjanglah hayatnya..amin....(:


see,beza kn...:p

ni la rupa charger yg sblum ni n yg terbaru..yg 2nd xdpt kesan ada kt mna so,ltak dua ni pn jd laa..
ok that’s all...apa-apa pn thanx abah coz bg wet utk aku bli charger ni n bersenang lenang update blog sambil landing ats katil tnpa berebut lptop gan ayong lg..apa pn lptop kami terbaek wokk..





even lptop ni dh cecah umr 3thn..i love u my baby lappy..ok,bye





Tuesday, March 29, 2011

sSSssHHhh..!!










"Lebih Baik DIAM Daripada BERKATA-KATA :)..."




Monday, March 28, 2011

Apa Ke HAL Nyer Yeop...=.="

Woott..woott...
Asslammualaikum..
Hye all..
Arini ari yg agak LETIH bg kami..hahaha *buat teruk sat!
Today appointment kt sepital lama *medical check-up utk post N17 tula..mama n kak kami teman
P koy 2 ambk keputusan test urine minggu lpas..
Then,p kaunter x-ray..ambik nombor nk x-ray..
Tink-tink nombor nek masuk xray...dkat 15min gak dok dlm tu...
Dlm koy2.45 settle xray...pastu kn..pastu..pastu...
Ada ka ptut kna tgu xray siap cuci koy3.30..bwu bley dftar n ambk nombor  utk medical check up plak..
sabaQ..sabaQ..yg lawaknya kna p kaunter 8 dluw sb nk ambik cop..tp kami pndai-pndai jew p dftar n ambk nombor dluw..*hahahahahaha kira seb dh kt situ..
ingatkn sat nk tgu msuk jmpa doctor..nahaii sekali p nk tgu giliran ada laa dekat 100 org g xmsuk..*fuhyooo...!!
koy5 bwu gilir kami,apa g.terkedek-kedek la masuk jmpa doctor..kalo hmpa nk taw..kami fikir doctor nk chek satu-satu..rupa-rupanya..dia swoh tarik nafas n lpas pastu hak len-len dia men tick jaaa...masuk dlm 5min pn xsampai..*sabaQ jela..

muka penat 3jam tunggu,demi kami sorang..huhuh..tQ mama


akibat bosan n xmau buang masa..jd dh..biaq laa org tgk pn..hahahaa




tQ sebab teman aku ayong n mama :p


p/s : nmpk dak org blakang letih..bhaha






*Bak kata mama kami,walaupun dh dpt KERJA TETAP bkn SENANG nk urus cek oii..ituini selagi xsettle...*chill..(:


p/s : suka kami ingatkan di sini..sepital pn ada WIFI,ok bye..!








Thursday, March 24, 2011

Check-Check!



Assalammualaikum..
Woott..woot...
Hye all..dok saja-saja tetiba bru kami teringat nk update pasai MEDICAL CHECKUP...
dgaQ pn dh taw,ouuhhh BOSAN!






Ya memang bosan pn,seriously tak suka kot...*rimas
Mana tak nya,kna ukuQ tinggi,berat berKG-KG lemak tepu..*malu kt org!
Pastu nk wat urine test lg,xray lg,ambk darah*itu ini segala mak nenek..
Yg menambahkan keRIMASan bila wat kt HOSPITAL alahai sabar jela kn..mna nk tgu turn,appointment nyer lg..*sabar separuh drp iman ryte...




*Lumrah dunia..apa yg dilakukan msti ada procedure tersendiri,mana buleh men terjh xpkai HELMET..ok,bye..!”



Tuesday, March 22, 2011

1..2..3..Click.Click..!


















woott..woott..
assalammualaikum...
ngeeeeeeee!!...
saja nk tayang nk HABAQ yg kami ni GILOS KAMERA..
ada kami kesah kalau hmpa KUTUK..
dgn LAPANG DADA ucap TERIMA KASIH laaa..
kalau nk judge org TENGOK DIRI,SULUH kt CERMIN DULU..
sekian..
xdak kaitan gan sapa-sapa pn sebenaQnya...
bhahahhaa
ok,bye..!



Sunday, March 20, 2011

Mari Dekat..Mari Dekat COMFIRM Dapat (:

Assalammualaikum..
Di petang yg gelap hujan renyai-renyai bersama angin sepoi-sepoi bahasa kilat sambung mnyambung guruh berdentuman..apa kahabar hampa-hampa arini??hope berada dalam keadaan sihat hendaknya...
Mukhadimah yg pnjang menunjukkan ilmu merapu jelas terbit di benak fikiran kami...*amboi!!...
Ok ladies and gentleman today nk kongsi-kongsi resepi mehh...sapa suka mkn karipap angkat tgn mcm sy! :p
Td kn kami dok saja-saja try buat karipap.cek bahan kt dapuQ  DONE ada semua (: so apa lg ketuktakketikpungpangping laaa kt dapuQ..huhuhu..
Mai oii cek oiii nk bg resepi mari dekat mari dekat

RESEPI KARIPAP INTI AYAM
·         Bahan Inti :
·         2biji kentang - dipotong dadu
·         ½ biji  bawang besar - dipotong dadu
·         2ketul  ayam dipotong dadu kecil
·         Daun bawang & daun sup

·         Tumbuk Lumat :
·         ½ biji bawang besar
·         2 ulas bawang merah
·         2 ulas bawang putih
·         ½ inci halia
·         ½ sd besar jintan manis (sapa tak taw jintan manis,p kedai Tanya pcik tuh ada dlm paket instant)
·         3 sudu besar  serbuk kari
·         Minyak masak
·         ½ batang besar kulit kayu manis
·         2 sd teh gula / secukup rasa
·         1 sd teh garam / secukup rasa
·         350 ml air

·     Doh Karipap :
·         500 g tepung gandum - diayak
·         ½ sd besar garam
·         94 g lepa susu (karipap jadi rangup) @ marjerin.
·         1 biji telur
·         ½ cawan ais
·         250 ml air
·         Minyak untuk menggoreng & Secukup tepung untuk mencanai
Cara-cara
Inti :
1.     Panaskan minyak dan tumis kulit kayu manis hingga kembang. Masukkan bahan tumbuk dan kacau hingga wangi. Bila garing masukkan serbuk kari dan kacau atas api perlahan hingga bergumpal.
2.     Masukkan ayamyang telah dicuci dan gaul sebati. Masukkan garam. Kemudian, masukkan air dan biarkan mendidih hingga agak kering baru masukkan gula dan kentang.
3.     Kacau hingga mula kering. Masukkan bawang dadu dan kacau sebentar. Angkat dan sejukkan

inti yg siap dimasak

Doh :

1.     Masukkan tepung dalam mangkuk.
2.     Gaulkan air bersama garam dan ais. Sementara itu gaul tepung dgn telur hingga jadi serbuk roti. Panaskan lepa susu / marjerin / campuran sepertinya atas api kecil hingga bebuih dan tuang rata2 atas tepung tadi.
3.     Gaul lagi hingga jadi serbuk roti - gunakan hujung jari. Masukkan sedikit sedikit air ais bergaram dan gaul hingga jadi doh. Hentikan penambahan air bila dah jadi doh. Rehatkan 1 jam.
4.     bahagian dan canai nipis atas landasan bertepung. gulung ketat2,tutup dan picit untuk menutupkannya, kelim kemas-kemas untuk mengelakkan bocor sewaktu menggoreng.
5.     Ulangi proses mencanai nipis setiap ketul hingga habis.(lani xmen la kelim-kelim,bli acuan hak ciap dh,pap jd,pad jd)hahahaha
6.     Goreng terendam atas api perlahan - sederhana hingga kuning keemasan. Tos atas kertas dapur dan hidangkan.

sama pattern jew kn kalau guna acuan (:

Dan ini lah hasilnya kawan-kawan..berhempas pulas kami kt dapuQ dok kelim(kelim ka) karipap ni haaa...lets check it out..

tadaaaaa (:



Selamat mencuba yer,bukan senang nk SENANG...nyum..nyum..blurrppp alhamdulilah


Friday, March 18, 2011

URAT SIMPUL =.="

woott..woot..

Hye all readers...
assalammualaikum...
apa cter hmpa arini?*harap semuanya berada dlm keadaan sihat...amin...
maafla sebab lama tak megupdate..
sejak dua menjak ni migrain menguasai diri...
MIGRAIN??

yupz migrain..2 ari sakit kepala.bkn sakit kepala biasa..
yg kami alami ni sakit sebelah kiri saja,sakit sgt tarik beh urat mata+tengkuk..
mesti ada hmpa yg baca ni pnah asa kn!...
mkn ubat pn xjd pe..nk g jmpa doktor takut plak..
mna taknya takut-takut kna admit kew,kna scan kpala kew...
*huhuhuhuhuuu..kami mmg skew pk dlm-dlm...


biaQ p..btw kami ada nk kongsi 1cara nk hndle migrain ni,sb kmi ada bca 1blog xegt plak nma apa...
hmba ALLAH ni beliau slalu gak migrain dluw,tp beliau ada teknik tersendiri nk sembuhkan peyakit tanpa mengeluarkan wang utk kos rawatan....!!
hmpa nk taw dak apa dia...????
senang jew...meh kami cerita..cer cter..cer cter...:p
kalau sakit kpla msti hmpa baring jew kn..kalau bjl sure nk pitam  n berdenyut-denyut je kpala tuh...*huhuu
ok bila hmpa baring atas katil tu,turukan kpala ampa cecah ke lantai..means kaki n bdan ats katil kpla jatuh kelantai..*hmpa paham dak???...
jgn buat secara mengejut,buat ikut peringkat..slow-slow ok..
cara ni sb nk bg darah+oksigen mengalir ke dalam otak blik..mcm nk permudahkan aliran darah laaa..
kami dh try,so dh kurang ckit la sakit kn...
selaluya kalo sakit kami suka urut kt kening jew,kt situ urat dok terdimpul byk..urut laa plan-plan nk selarika blik urat tu*acewahhh..insyaallah berkesan...




*ALLAH sentiasa menguji kita sbg hmbaNya..AMAL MAKHRUF NAHI MUGKAR...wallahualam..





Thursday, March 17, 2011

hemoih..hemoih ..


.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.





Blog yg ENTAH APA-APA...